woensdag 22 oktober 2008

Crabapple Tearoom


Mijn tweede paycheck is alweer een feit. De Verenigde Staten lijken modern, maar sommige dingen zijn nog erg ouderwets. Zoals het ontvangen van je salaris via een door de bazin uitgeschreven cheque. Je moet dan elke week even naar de bank om het op je rekening te laten storten of zoals velen doen, het cash in je handen meenemen.

Het is heerlijk om hier te werken. Het is moeilijk om in dit land een baan te krijgen, laat staan een parttime baan met uren die naadloos aansluiten op het schoolschema van je kind. Gewoon van 10.30 tot 14.30. Eerst voorbereidingen treffen voordat de klanten komen, waarbij de geur van vers gemaakte scones en quiches langzaam door de keuken trekt. Daarna komen de bestellingen langzaam of juist allemaal tegelijk binnen. Combo's met halve sandwiches, soep en fruit. Aziatische salade met gember/sesam dressing (de beste in de keuken!) of gewoon een croissant met kipsalade. Iedereen een verse scone erbij en een keuze uit 25 soorten thee.

En ondertussen....kletsen en kletsen en kletsen. De vrouwen die binnen lunchen natuurlijk, maar vooral het viertal dat in de keuken en de tearoom werkt. Want zet maar eens dagelijks vier vrouwen van 40+ bij elkaar. Vooral als ze allemaal (met uitzondering van mijzelf) uit een dorps-achtige omgeving komen, waar behoorlijk wat geroddeld wordt. Ik hoor het allemaal met een glimlach aan. Emily, de eigenaresse, zou inmiddels een boek kunnen schrijven na drie jaar ervaring in de tearoom.

Kortom: erg leuk!!

Geen opmerkingen: